ČSA posílí lety do východní Evropy

news - 16.říjen 2006

• ČSA •

ČSA v zimním letovém řádu posílí lety do východní Evropy

Praha - 16. říjen 2006

Koncem tohoto měsíce vstupuje v platnost nový letový řád Českých aerolinií pro zimní období. ČSA v něm posílí frekvence letů hlavně do destinací ve východní Evropě. Po letech významné expanze se ČSA zaměřují na stabilizaci celkové nabízené kapacity a zvýšení počtu spojů do zajímavých destinací. Letový řád bude platný od 29.10. 2006 do 24.03. 2007.

Větší počet frekvencí v porovnání se zimním letovým řádem 2005/06 nabídnou České aerolinie v uvedeném období do Moskvy, Jekatěrinburgu, Oděsy, Talinu, Vilniusu, Sofie, Sarajeva, Lublaně, Záhřebu nebo Bukurešti. Do Moskvy na letiště Šeremeťevo budou letadla ČSA létat dvakrát denně. Přibudou dopolední lety v úterý a středu. Budou přidány čtyři frekvence týdně do Záhřebu, tři do Lublaně, po jednom letu přibude na linkách do Bukurešti, Talinu a Sofie.

ČSA posílí také další poptávané linky mimo východní Evropu. 4 lety týdně přibudou do Atén, 2 do Stockholmu a Istanbulu, 5 do Boloně. Větší počet frekvencí můžou cestující čekat i na linkách do Milána, Mnichova, Hamburku, nebo Osla. Do Madridu, Helsinek nebo do Londýna na letiště Heathrow nasadí ČSA nové letouny Airbus 320 s větší kapacitou.

Z dákových linek ČSA zachovají provoz do New Yorku na letiště JFK ve stejném rozsahu jako v zimním letovém řádu 2005/2006. Do Ameriky proto cestující ČSA budou moci létat denně. Do kanadských měst Toronto a Montreal budou ČSA létat ve stejném rozsahu jako loni v zimě - 3x týdně.

Na charterových letech budou ČSA nabízet tradiční zimní destinace jako je kubánské Varadero, venezuelská La Isla Margarita nebo La Romana v Dominikánské republice. V Egyptě budou charterové lety ČSA přistávat v Hurghadě, Tabě a Sharm El Sheiku.

ČSA v zimního letového řádu přeruší lety do Lucembuku a od 8. ledna také do Edinburghu a Corku. Rušením některých méně poptávaných linek získají ČSA volnou letovou kapacitu, kterou využijí na posílení letů do míst, o které je větší poptávka.

V letošní zimní sezóně tedy budou ĆSA přímo létat do 72 destinací ve 43 zemích. ČSA plánují v období od 29.10.06 do 24.03.07 uskutečnit přes čtrnáct tisíc letů.

zdroj informací: www.CSA.cz

Letenky.1x.cz - peeeetr(závináč)gmail.com - 2007